3 maj 2014
14:00

Referat: Strömtorps IK - Västanviks AIF

A-lagets tuffa serieöppning fortsatte idag men den kanske tuffaste bortamatchen på hela säsongen sett till reselängd o motstånd.
Strömtorp är ju tippade topp tre och i första halvlek visade de varför, då de tog tag i spelet mot ett stillastående VAIF som hade nada löpvilja o visade lite dålig inställning.
Följdaktligen så tog Strömtorp ledningen efter 35min på straff efter att en försvarare i en trängd situation fått en knuff i ryggen och slagit till bollen med handen.
0-1 i paus var rättvist o spelarna fick höra lite tuffa ord i paus för att vakna till o börja spela.
Det tog några minuter i andra men sen hände något o vi började jobba över hela linjen vilket gjorde att vi flyttade upp våra positioner. Vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg men hade svårt att bryta igenom sista försvarsposten och det var många gånger som det var en liten tå som förhindrade frilägen för framförallt Micke.
Att vi tog över märktes också på frustrationen som hördes från deras bänk o spelare med många konstiga kommentarer titt som tätt. Kvitteringen lät dock vänta på sig så med 10min kvar gick vi ner på 3-backslinje för att öka trycket och med ett par minuter kvar fick vi ett inkast i bra läge.
Darko tog sats o kastade in bollen och den for förbi en klunga av spelare innan den dök upp framför måltjuven Per L som på nått sätt styrde in den i mål vilket skapade rättvisa i denna tuffa match.
I denna match fick Branko visa upp sin kapacitet vid några tillfällen då han speciellt i 1:a halvlek gjorde en del fina parader som kanske räddade poängen i slutändan men målisen tillhör också laget.
Slutligen fick vi lära oss hur man ska uppträda när motståndaren får utvisning.

Matchfakta: 1-1 (0-1)